Akár 50 százalékban állami támogatott napelem rendszer!


2021 január 01-től igényelhető otthonfelújítási program a már meglévő, felújítani vagy bővíteni kívánt ingatlanokra igényelhető, a felújítási költségek felére.
A program előfeltétele, hogy legalább egy gyermeket nevelnie kell az igénylő családnak vagy egyedülálló szülőnek. A támogatás szempontjából nevelt gyermeknek minősül:
  • a 12 hetes kort betöltött magzat
  • a 25 év alatti gyermek, aki a szüleivel él együtt
  • a fogyatékkal élő vagy csökkent munkaképességű gyermekek esetében nincs felső korhatár, ha a szülő jogosult a GYOD-ra.

Az akár 50%-os utófinanszírozású, kiváló minőségű napelem rendszerek felszerelését, ingyenes felméréssel és tanácsadással vállaljuk.
A cégük megfelel a MÁK kritériumainak szerződésben, árajánlatban és kivitelezésben egyaránt.


Az igénylés menete

  • A felújítást, korszerűsítést vagy bővítést követően 60 napon belül az igényléshez szükséges számlákat, szerződéseket és dokumentumokat be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz
  • Az Államkincstár 30 napon belül bírálja el a támogatási kérelmet
  • Amennyiben megítélik a támogatást, úgy a 30 nap elbírálási idő után 5 napon belül kifizetik a támogatás összegét
  • Kijelölt Kormányhivatalnok ellenőrzi a felújítás részleteit, létrejöttét, a költségek valódiságát, melyre a kifizetést követő 6 hónap áll rendelkezésre.
Mi történik, ha valaki jogosulatlanul veszi igénybe a támogatást?
Ha az államkincstár megállapítja, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor felszólítja az igénylőt a támogatásnak az államháztartásról szóló törvény szerinti, kamattal növelt összegben történő visszafizetésére.

Bővebb információk az Otthonfelújítási támogatásról:

Összegyűjtöttünk néhány hasznos liket a jogosultságot, megfelelési követelményt, határidőket, ellenőrzést illetve energia szolgáltatói szerződést illetően:

Kérjük, hogy minket kizárólag a napelem rendszer tervezésével és kivitelezésével kapcsolatosan hívjanak!